BLOGI

Ihmisen arvoista asiakaspalvelua

Asiakaspalvelun kehittäminen on helpompaa, kun raportointi on kunnossa

Paras työväline asiakaspalvelun kehittämiselle on tieto. Kun tiedät mitä asiakaspalvelussa tapahtuu ja miten asiakas on kokenut palvelutilanteet, voit aidosti kehittää asiakaspalveluasi. Tässä auttaa toimiva ja kattava raportointi.

Tässä viisi vinkkiä, joilla kehität asiakaspalveluasi raportoinnin kautta:

1. Asiakaspalvelijoiden kouluttaminen

Raportointi tukee myös perinteisiä asiakaspalvelijoiden koulutuksia ja valmennuksia. Kohdenna oikea koulutus kullekin asiakaspalvelijalle sen perusteella, miten hän on onnistunut toisaalta asiakkaan mielestä ja tehokkuus- ja ajankäyttöraporttien näkökulmasta. 

 

2. Hyvän asiakaspalvelun tunnistaminen ja tunnustaminen

Kun asiakkaiden positiivinen palaute yhdistyy tallennettuihin asiakaskontakteihin, näet mitä asiakkaat arvostavat. Onnistuneista kohtaamisista voidaan luoda oman asiakaspalveluorganisaation parhaita käytäntöja, ja onnistumisista voidaan antaa tunnustusta tekijöille. 

 

3. Parhaan osaamisen hyödyntäminen

Kuka asiakaspalvelija saa kiitosta onnistuneista puhelinkohtaamisista? Kuka on tehokkain sähköpostien käsittelijä? Kun tiedät, ketkä ovat asiakkaiden mielestä ja tehokkuuslukujen valossa parhaita tekijöitä milläkin osa-alueella, voit jakaa töitä kaikkien parhaan osaamisen perusteella. 

 

4. Liiketoiminnan kehittäminen

Kun saat tiedot asiakkaiden yhteydenottojen syistä, voit tukea koko liiketoiminnan kehittämistä. Asiakkaiden ei tarvitse enää olla yhteydessä vaikkapa samasta kotisivuihin liittyvästä ongelmista yhä uudelleen. 

 

5. Asiakaspalvelijoiden rekrytointi

Lisää resursseja tarvitaan, mutta mihin? Missä on kovin pullonkaula? Raportointi auttaa tässä. Raportoinnista voit esimerkiksi nähdä, missä kanavassa palvelutasotavoitteet alitetaan jatkuvasti.

 

Yhteenveto

Kuten huomaat, raportoinnista on paljon iloa asiakaspalvelun kehittämisessä. Useimmilla organisaatioilla on tässä paljon potentiaalia parantaa.

Lue lisää vinkkejä oppaastamme ”8 raporttia, joilla parannat palveluasi”. Oppaassa esittelemme aitoja screenshotteja ja annamme lisää vinkkejä raportoinnin hyödyntämiseen asiakaspalvelun kehittämisessä.

8 RAPORTTIA, JOILLA PARANNAT PALVELUASI

Avainsanat: Asiakaspalvelun kehittäminen, raportointi, monikanavainen asiakaspalveluOta meihin rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan.

Mikko Latva-Koivisto

Mikko Latva-Koivisto

mikko.latva-koivisto@provad.fi

Mikko Latva-Koivisto on asiakaskokemuksen puolestapuhuja ja markkinoinnin ammattilainen, joka uskoo lisäarvon tuottamiseen liiketoiminnassa. Mikkoa ajaa eteenpäin kehittäminen ja kehittyminen. Vapaa-ajalla Mikko on oman elämänsä Jimmy Page ja Rafael Nadal. Mikko toimi Provadin markkinointipäällikkönä heinäkuuhun 2017 asti.

Kategoriat

näytä kaikki

Lisää vinkkejä saat tilaamalla uusimmat blogit ja ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi!