BLOGI

Ihmisen arvoista asiakaspalvelua

Integraatioalustalla kaivat asiakkaan vaikka jätevuoren alta

Miten helppoa ja tehokasta asiakaspalvelu olisikaan, jos kaikki järjestelmät toimisivat yhden alustan kautta, saumattomasti toisiinsa kytkeytyen?


 

Roskat_Olin jo tovin ihmetellyt, miksi omakotitalomme jäteastia oli ääriään myöten täynnä, vaikka se olisi pitänyt tyhjentää jo monta päivää sitten. Ensimmäisellä soittoyrityksellä jäteyhtiön asiakaspalvelu oli tietenkin juuri samaisella hetkellä mennyt kiinni, eikä asiaan saisi enää selvyyttä kuluvan päivän aikana. Seuraavana päivänä onnisti. Puhelimessa kerrottiin, että taloutemme sopimus heidän kanssaan oli päättynyt ja jäteastiamme tyhjennys siirtynyt kunnallisen jätehuollon piiriin.

Hetkinen, muistan hämärästi kuulleeni asiasta joskus pidemmän aikaa sitten. Mutten muistanut, että asia olisi juuri nyt ajankohtainen. ”Miksi asiasta ei ole tiedotettu meitä?” kysyin asiakaspalvelijalta. ”Kyllä me laitoimme paikalliseen lehteen asiasta ilmoituksen”, hän vastasi. Vau, hieno juttu! Valitettavasti talouteemme vain ei tule kyseistä paikallista lehteä.

Kyllä me laitoimme paikalliseen lehteen asiasta ilmoituksen

Seuraavaksi otin yhteyttä uuden jätehuoltoyrityksen asiakaspalveluun, ensin puhelimitse. Luonnollisesti kello oli jälleen sen verran, että asiakaspalvelu oli kiinni. Lähetin sähköpostia. Sain automaattivastauksena viestin, jossa kerrottiin asiakaspalvelun ruuhkautuneen ja sähköpostiini palattaisiin arviolta viikon kuluttua. Sinä aikana varikset ja harakat levittelisivät koko jäteastian sisällön ympäri korttelia moneen kertaan. Siispä tartuin seuraavana päivänä jälleen puhelimeen.

Selvisi, ettei taloutemme tietoja löytynyt uuden jäteyhtiön asiakaspalvelujärjestelmästä, vaikka niiden kuulemma olisi pitänyt automaattisesti siirtyä edelliseltä yhtiöltä.

Selvisi, ettei taloutemme tietoja löytynyt uuden jäteyhtiön asiakaspalvelujärjestelmästä, vaikka niiden kuulemma olisi pitänyt automaattisesti siirtyä edelliseltä yhtiöltä. Hmm, mitenköhän tuo automaatti oli rakennettu toimimaan. Tällä kertaa minulle onneksi luvattiin, että jäteastia tyhjennettäisiin seuraavana päivänä. Meni muutama päivä ja jätteet pysyivät tiukasti pihassa.


 

LATAA OPAS ASIAKASPALVELUJÄRJESTELMÄSTÄ


 

Ei auttanut kuin ottaa jälleen puhelu. Tällä kertaa kävi ilmi, että edellisen asiakaspalvelijan tekemän virheen takia jäteauto ei käynytkään meillä. Tämä on toki inhimillistä, mutta meidän kannaltamme asia alkoi olla jo melko harmillinen. Viimein, usean puhelun ja monen päivän selvittelyn jälkeen, jäteastiamme saatiin viimein tyhjäksi ja homma alkoi rullata jälleen normaaliin tapaan.

Asiakaspalvelijat joutuvat selvittämään tietoja eri paikoista törmäillen siinä samassa toisiinsa

Kuulostaako jäteastiatapauksemme tutulta? Kyseessä oli valitettavan yleinen tilanne. Erilaiset järjestelmät eivät toimi yhteen ja asiakas putoaa niiden väliin kärsien seurauksista. Asiakaspalvelijat joutuvat selvittämään tietoja eri paikoista törmäillen siinä samassa toisiinsa, koska kukaan ei tiedä, mitä toinen tekee tai on jättänyt tekemättä. Jäteautojen kuljettajat ajavat kenties turhia reittejä, koska tiedot eivät ole ajan tasalla. Sekä palvelun laatu että toiminnan tehokkuus kärsivät.

Vastaavanlaiset tilanteet olisivat ratkaistavissa kovinkin helposti. Jos erilaiset järjestelmät olisivat integroituina samalle alustalle ja jos vielä alustaratkaisu kykenisi itse-diagnostiikkaan, järjestelmät toimisivat yhteen tuoden helposti yhdestä näkymästä kaiken halutun tiedon aina asiakashistoriasta laskutukseen ja ajoreitteihin asti. Silloin voitaisiin myös tunnistaa rikkinäisen puhelimen aiheuttamat haasteet.

Silloin voitaisiin myös tunnistaa rikkinäisen puhelimen aiheuttamat haasteet.

Tällaista järjestelmää ja integraatioalustaa voisi oikeastaan verrata talonrakentamiseen. Kun ostat talopaketin, valitset samalla helppouden ja riskittömyyden ja saat silti valita taloosi itseäsi miellyttävät ja taloosi sopivat ikkunat, lämmitysjärjestelmän ja kalusteet. Jos kuitenkin valitset rakentaa talosi pitkästä tavarasta, on tiedossa huomattavasti pidempi projekti. Sen aikana eteen tulee todennäköisesti monta ei-toivottua yllätystä.

Jos haluat lukea lisää ajatuksiamme asiakaspalvelun kehittämisestä, käy tilaamassa uusimmat blogimme sähköpostiisi. Voit myös katsoa webinaaritallenteitamme.

Tai kiinnostaisiko sinua saada lisätietoa monikanavaisesta asiakaspalvelujärjestelmästä?

ASIAKASPALVELUJÄRJESTELMÄ ICC

Avainsanat: icc, asiakaspalvelujärjestelmä, Asiakaspalvelun johtaminen ja kehittäminen, Asiakaspalvelun ohjelmistotOta meihin rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan.

Elina Pennanen

Elina Pennanen

elina.pennanen@provad.fi

Elina on markkinoinnin, viestinnän ja tapahtumajärjestämisen kokenut tekijä ja toiminut ennen Provadia muun muassa jääkiekon parissa. Odotukset ylittäviä asiakaspalvelukokemuksia etsivän Elinan vapaa-ajan vietosta pitävät huolen kaksi pientä lasta, ehtiipä hän silloin tällöin itsekseen kuntosalillekin.

Kategoriat

näytä kaikki

Lisää vinkkejä saat tilaamalla uusimmat blogit ja ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi!