BLOGI

Ihmisen arvoista asiakaspalvelua

Kun palvelu kasvatti myyntiä yli 70 prosenttia

Hyvä asiakaspalvelu, ohuempi lompakko. Mutta ennen kaikkea parempi mieli. K-raudan Merliina todella osasi hommansa.

Ah, niin ihana keväinen viikonloppu viimein koitti ja toi mukanaan suorittamisen stressin. Kun Suomessa viimein tulee hyvä keli, pitää tehdä kaikkea kivaa plus rästissä olevat pihajutut. Ja mielellään heti. Tässä tapauksessa sportata keväisiä lajeja (MM-lätkän välierä Suomi-Ruotsi), ulkoilla perheen kanssa (tällä kertaa Linnanmäki) sekä tietysti laittaa piha ja terassi kesää varten kuntoon.

Olin siis oikeastaan valmis luovuttamaan jo ennen kuin edes yritin saada asiaani hoidettua.

Kesäinen päivä on siis aikataulutettu minuutilleen, jotta kaikki hommat tulee tehdyksi. Onneksi terassin suhteen apu oli lähellä eli K-Rautaan mars. Parkkipaikalle kurvatessa iski paniikki. Piha oli täynnä autoja kuin Turusen pyssy. Pulssi kiihtyi heti toiselle sadalle. Sadattelin jo itsekseni ”pitäkää tunkkinne”. Olin siis oikeastaan valmis luovuttamaan jo ennen kuin edes yritin saada asiaani hoidettua.

Hän otti elämäntehtäväkseen auttaa ystävää hädässä.

Mutta vielä mitä! Päätin marssia reippaasti suoraan palvelutiskeille, josta minut bongasi ihana asiakaspalvelija Merliina. Hän otti elämäntehtäväkseen auttaa ystävää hädässä.

Terassin öljyämiseen alun perin pähkäilemäni budjetti oli satasen luokkaa, mutta opin pian mitä kaikkia oheistuotteita voisin oman prokkikseni helpottamiseksi hankkia. Merliina muun muassa esitteli uuden tavan levittää öljy sekä auttoi valitsemaan oikeanlaisen suojausteipin ja niin edelleen.

Prosentuaalisesti myynti kasvoi siis yli 70 prosenttia loistavan palvelun ansiosta.

Lopulta kassalle päästyäni loppusumma näytti 176 euroa eli Ojalan laskuopin mukaan Merliina oli tehnyt seitsemänkympin edestä lisämyyntiä. Prosentuaalisesti myynti kasvoi siis yli 70 prosenttia loistavan palvelun ansiosta. Kaupan päälle asiakkaalle tuli parempi mieli.

Summa summarum. Kun yrityksen visio, omien palveluiden muotoilu ja systeeminen prosessi tukevat asiakkaan kohtaamista, niin asiakaspalvelija voi ainoastaan ja vain keskittyä pelastamaan juuri kyseisen asiakkaan kyseisen hetken tai jopa kokonaisen päivän, niin kuin tässä minun tapauksessani.

Täältä pääset lukemaan kaikki blogimme Kauppalehdessä.

P.S. Lue lisää ajatuksiamme viikottaisesta blogikoosteestamme.

Hyvää alkanutta kesää,
Toivoopi Tomi

Avainsanat: asiakaspalvelu, lisämyyntiOta meihin rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan.

Tomi Korpaeus

Tomi Korpaeus

tomi.korpaeus@provad.fi

Tomi Korpaeus on auttanut yrityksiä parantamaan asiakaskokemusta jo ennen kuin koko sanaa tunnettiinkaan. Hän on vaikuttanut contact center -alalla vuodesta 1998. Tuona aikana Tomi on johtanut ja kehittänyt liiketoimintaa sekä toiminut asiantuntijana asiakaspalvelun kehityshankkeissa.

Kategoriat

näytä kaikki

Lisää vinkkejä saat tilaamalla uusimmat blogit ja ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi!