BLOGI

Ihmisen arvoista asiakaspalvelua

Me provadilaiset työssä: Ohjelmistorobotiikan asiantuntijat Joni ja Mikko kertovat millaista on työskennellä RPA:n parissa Provadilla

Tutustumme me provadilaiset työssä -blogisarjassa tarkemmin provadilaisten työnkuvaan. Ensimmäisenä lähempään tarkasteluun pääsee RPA, eli ohjelmistorobotiikan asiantuntijat Joni ja Mikko.

1. Kerrotteko alkuun ketä olette ja mitä teette Provadilla?

Mikko: Olen Sinikallion Mikko ja olen ollut vuoden ja kuukauden töissä Provadilla RPA Specialistina.

Joni: Ja mä olen Sarikosken Joni ja olen ollut puoli vuotta Provadin RPA developer. 

2. Mitä RPA tarkoittaa?

Mikko: RPA tarkoittaa ohjelmistorobotiikkaa. Eli robotti käyttää tietokoneohjelmia periaatteessa samalla tavoin miten ihminen niitä käyttäisi. Robotti on ulkopuolinen ohjelma, joka käyttää tietokoneen eri ohjelmia ja tekee työtehtäviä tietokoneella ikään kuin ihminen niitä tekisi. Robotin avulla voidaan automatisoida yksiselitteisiä ja toistuvia työtehtäviä. 

3.  Miten RPA toimii ja mitä se mahdollistaa?

Mikko: Robotille määritellään mitä klikataan ja missä järjestyksessä mitäkin tahdotaan tehdä. Toisin sanoen määritellään robotin työnkulku. RPA mahdollistaa työntekijän ajansäästön. 

Joni: Ohjelmistorobotiikan tarkoituksena on vapauttaa työntekijä manuaalisilta, toistuvilta ja tylsiltä työtehtäviltä muihin, inhimillisyyttä ja tunteita vaativiin työtehtäviin.

Mikko: Ihminenhän haluaa, että sen työ on sellaista, mikä vaatii jotain tunneperäistä, sosiaalista älykkyyttä, empatiaa tai soveltamista. RPA:n avulla pystytään vapauttamaan aikaa hoitaa näitä työtehtäviä, sillä robotti hoitaa rutiinihommat. Robotti ei myöskään tee virheitä tällaisissa tarkkuutta vaativissa, toistuvissa työtehtävissä. 

4. Millainen on teidän tavallinen työpäivä?

Joni: Meidän tavallinen työpäivä koostuu yleensä siitä, että odotetaan muutamalta asiakkaalta jotain vahvennetta, varmistusta tai lisätietoa ja tehdään samaan aikaan jonkun toisen asiakkaan prosessia. Me tehdään yleensä montaa projektia päällekkäin.

Mikko: Mä teen itse tällä hetkellä Provadille diplomityötä muiden töiden ohessa, mutta se valmistuu ihan juuri. Sen lisäksi, että työstetään eri projekteja eteenpäin, työhön kuuluu olennaisesti sisäinen viestintä projektien välillä, sekä viestintä asiakkaan kanssa joko Skypellä tai asiakastapaamisissa paikan päällä. 

5. Millaisena näätte RPA:n aseman tulevaisuudessa?

Mikko: RPA tulee varmasti kasvamaan ja kehittymään Provadille yhdessä kielentunnistamisen, koneälyn ja koneoppimisen kanssa sellaiseksi isoksi LOTTA Tukiälyksi. Maailmanlaajuisesti ohjelmistorobotiikka tulee varmasti kehittymään yhdeksi isoksi koneoppimisen käsitteeksi. Automatisointi yleensäkin ei varmasti tule katoamaan, päinvastoin.

Joni: Joo ehdottomasti mä näen tämän asian niin, että RPA:n rooli tulee kasvamaan yhdenvertaiseksi meidän asiakaspalvelujärjestelmä ICC:n rinnalle.

6. Mikä on kivointa työssänne?

Mikko: Varmasti se, että koskaan ei ole tylsää. Se, minkä parissa itse työskentelee, on joka päivä uutta. Aina kun työstetään jotain projektia, niin samalla ratkaistaan jatkuvasti mielenkiintoisia ongelmia käyttäen erilaisia teknologioita. Parasta on, kun ratkotaan jokin ongelma ja asiakkaan reaktio on ”wau”, niin silloin saa parhaimman kiitoksen työstään. 

Joni: Kyllä tuon lisäksi myös ehdottomasti tämä työyhteisö on yksi iso tekijä. Täällä toimistolla on todella mukava olla ja meillä on hyvä jengi täällä kasassa!

Tutustu provadilaisiin täältä. Haluaisitko liittyä meidän provadilaisten joukkoon? Katso avoimet tehtävämme.

Seuraa meitä somessa: LinkedInFacebookInstagram ja Twitter

Avainsanat: Me provadilaiset, Rekrytointi, Provad, robotiikka, LOTTA TUKIÄLY, Robotiikka ja koneoppiminen asiakaspalvelussaOta meihin rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan.

Veera Pelkonen

Veera Pelkonen

veera.pelkonen@provad.fi

Markkinoinnin ja viestinnän parissa työskentelevä Veera on kasvatustieteiden maisteriopintojen loppusuoralla ja innokas uuden oppija. Tapahtumien järjestäminen ja monipuoliset työtehtävät pitävät Veeran kiireisenä. Vapaa-aika kuluu pitkälti erilaisen urheilun merkeissä sekä ystävien kanssa esimerkiksi brunsseilla ja livemusiikin äärellä.

Kategoriat

näytä kaikki

Lisää vinkkejä saat tilaamalla uusimmat blogit ja ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi!