BLOGI

Ihmisen arvoista asiakaspalvelua

Mitä hyötyä on prosessien automatisoinnista asiakaspalvelussa?

Asiakkaiden onneksi yhä useampi asiakaspalvelu on auki 24/7, ja asiakaspalveluun pääsee muutenkin kuin vain puhelimella - monikanavaisuus ja reaaliaikaisuus ovat tätä päivää. Kuitenkin meistä kaikki ovat olleet siinä tilanteessa, että palvelun saaminen yritykseltä kestää, kestää ja kestää. Mikä selittää tämän?

Useimmiten asiakaspalveluun tulee viikonloppu-, ilta- ja yöaikoihin juuri tekstipohjaisia viestejä, joiden reaaliaikainen käsittely on kallista tai ne ruuhkauttavat aamulla asiakaspalvelijoiden työjonot. Samalla, kun yön aikana tulleisiin viesteihin olisi syytä pureutua, alkavat puhelimet soida heti puhelinkanavan auettua. Näin syntyy asiakaspalvelijalle stressaava kierre ja asiakkaat eivät välttämättä saa keskittyneintä mahdollista palvelua.

Toiminta on yksinkertaisesti manuaalista ja tehotonta

Tämä selittää sen, miksi palveluntarjoajallamme on edelleen työt tekemättä ja puhelimessa meitä palvelee kiireisen ja kireän tuntuinen asiakaspalvelija. Toiminta on yksinkertaisesti manuaalista ja tehotonta sekä vaatii asiakaspalvelijalta henkisen kapasiteetin varaamista yön ja illan aikana kasautuneiden töiden purkamiseen.

Seurauksena on surkeaa palvelua. Hidas ja huonosti toimiva palvelu maksaa yritykselle asiakkuuksia. Lisäksi stressaantuneena tehtyjen inhimillisten virheiden korjaamiseen käytetty aika on pois myynnillisestä asiakaspalvelusta.

Asiakasrajapinnan prosesseja ja asiakkaan palvelupolkua tutkimalla löydetään usein merkittäviä kehityskohteita. Näiden korjaaminen alentaa välittömästi toiminnan kustannuksia. Prosessien automatisointi antaa mahdollisuuden hoitaa automaattisesti helpot työtehtävät sekä ohjata asiakasyhteydenottoja ja -tapahtumia organisaation sisällä tai kolmansille osapuolille tehtävinä käyttämättä niitä lainkaan asiakaspalvelijoilla. 

Sivutuotteena syntyy tyytyväisempiä asiakaspalvelijoita sekä asiakkaita

Sivutuotteena syntyy tyytyväisempiä asiakaspalvelijoita sekä asiakkaita, koska asiakas saa palvelua nopeammin ja vaivattomammin. Prosessien automatisoinnin ansiosta asiakaspalvelijat voivat käyttää vapautuvaa aikaa paremmin: asiakkaan parempaan palvelemiseen ja lisämyyntiin teknologian vapauttamien henkisten resurssien eli empatian ja asiantuntijaintuition avulla.

Kun automaatti on saatu toimimaan, nykyteknologia mahdollistaa opettamisen ja myös itseoppimisen

Näin syntyy itseään ruokkiva positiiviinen kierre. Ja mikä hienointa, automatisointi ei lopu päivään numero yksi. Kun automaatti on saatu toimimaan, nykyteknologia mahdollistaa opettamisen ja myös itseoppimisen – mitä enemmän käytät sen, parempi apuri automaattisi on.

Kiinnostaisiko sinua tietää lisää prosessien automatisoinnista ja asiakaspalvelun kehittämisestä? Tilaa blogikoosteemme.

Voit myös ladata Tiketti-esitteemme, jossa kerromme lisää asiakaspalvelun manuaalisten työvaiheiden automatisoinnista.

LATAA ESITE TIKETISTÄ

Avainsanat: Asiakaspalvelun kehittäminen, Kauppalehti, Asiakaspalvelun prosessien automatisointiOta meihin rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan.

Tomi Korpaeus

Tomi Korpaeus

tomi.korpaeus@provad.fi

Tomi Korpaeus on auttanut yrityksiä parantamaan asiakaskokemusta jo ennen kuin koko sanaa tunnettiinkaan. Hän on vaikuttanut contact center -alalla vuodesta 1998. Tuona aikana Tomi on johtanut ja kehittänyt liiketoimintaa sekä toiminut asiantuntijana asiakaspalvelun kehityshankkeissa.

Kategoriat

näytä kaikki

Lisää vinkkejä saat tilaamalla uusimmat blogit ja ajankohtaiset uutiset sähköpostiisi!